szombathelyKellemes kirándulásokat lehet tenni Sárvár környékén is. 25 km-re fekvő Szombathely különösen gazdag római emlékekben és barokk látnivalókban. Gyermekes családoknak felejthetetlen élményt nyújt a Kalandváros – ami igazi játékbirodalom. A Savaria Történelmi Karnevál valódi történelmi időutazás, ahol a látogatók megismerhetik a 2000 éves város régmúltját, Savaria történelmét. A várost kelta harcosok, római katonák, gladiátorok, íjászok, mutatványosok, gólyalábasok hada népesíti be. Számos rendezvény, vásári hangulat, vigasság vár kicsiket és nagyokat.

 

kőszegKőszeg a régió ékszerdoboza Sárvártól 40 km-re található kisváros, régi utcái, kedves házacskái valósággal magával ragadja a látogatókat. A friss és tiszta levegőn mindenkinek jól esik egy séta az Írottkőhöz, a Hétforráshoz, az Óház kilátóhoz vagy akár a Steier házakhoz.

 

pannoniaringOstffyasszonyfa, mely Sárvártól 15 km-re fekszik, az odalátogatóknak autóversenyzési,motorozási és gokártozási lehetőségeket kínál a méltán híres és népszerű Pannónia ring.

 

Jeli-ArborétumJeli Arborétum, Európa egyik legszebb botanikuskertje a Vas megyei Kám községhatárban terül el. Az Arborétumot 1922-ben kezdte kialakítani gróf Ambrózy-Migazzi István. A legtöbb látogatót a rhododendron gyönyörű virágzása vonzza. Május és június hónapokban a kert virágruhába öltözik. A nagymennyiségű virág, változatos színeivel és bódító illatával ámulatba ejti az idelátogatókat.

 

sümeg Sárvártól körülbelül 40 km-re délkeletre fekvő sümegi Vár az ország egyik legszebb középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. Történelmi programok történelmi környezetben. A garantált programok közül kiemelkedik a történelmi lovasjáték, ami után középkori lakomán vehetnek részt a vendégek. A Sümegi Várbirtokon is sok az érdekes program. A Sümegi Várban egész évben fantasztikus programokkal, rendezvényekkel, középkori lovagi tornákkal és lakomákkal várják a látogatókat.

 

sitke SITKE, Sárvártól csupán 8 km-re fekvő kicsinyfalu, híres a minden évben megrendezett rockfesztiváltól.Ugyan, nemcsak a rock zenekedvelőit vonza eme kis település, a kirándulók gyakorta meglátogatják a 1730 körül épült barokk stílusban, majd 1851-ben romantikus stílusban átalakított Felsőbüki Nagy-kastélyt. Lenyűgöző látványban lesz része minden odalátogatónak.

 

Batthyany-kastelyFejér-kódex szerint Ikervárnál a Rába jobb és bal partján egy-egy vár állott, melyek a folyót és környékét vigyázták, innen ered a helység elnevezése. A falu határában épült és ma is működik az ország első vízerőműve. A település legjelentősebb látnivalója az Ybl Miklós által tervezett neoreneszánsz Batthyány-kastély. A műemlék a XVIII. században épült. A kastélyt körülvevő műemléki védelem alatt álló történeti kert a múlt században jóval nagyobb kiterjedésű volt, de növényvilága ma is rendkívül gazdag. A Kossuth-Batthyány emlékfákon kívül néhány szép botanikus ritkaság látható, így többek között két évszázados császárfa.