Sárvár hazánk kedvelt, nagy múltú fürdőhelye. Nyugat-Dunántúl szívében, gyönyörű természeti környezetben, a Rába völgyében, a Gyöngyös pataktorkolati térségében, a Kemeneshát dombjai között fekszik. Természeti szépségével, gyönyörű várával, zenei rendezvényeivel és változatos szabadidős elfoglaltságaival igazi pihenést kínál. Sokarcú és sokszínű, gazdag múlttal rendelkező város. Több mint ezer esztendős történelme során számos kézzelfogható és a kultúra által megőrzött értéket halmoztak fel itt elődeink. sarvar

A város kiemelkedő műemlék-épülete a középkorban épült Nádasdy vár. Jellegzetes kaputornyával és a várárkon átívelő boltíves hídjával Nemzeti Örökségünk része. Sárvár vonzerejét olyan színvonalas kulturális programok növelik, mint a nemzetközi folklórfesztivál, a nemzetközi fúvóstalálkozó, a Históriás napok.

A Nádasdy – vár szomszédságában helyezkedik el a 9,2 hektár területű Arborétum, ami országos jelentőségű védett természeti terület.

Az Arborétumban számos növényritkasággal találkozhatunk, tiszafái és tölgyfái több száz évesek.

A Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen szomszédságában, található a sárvári kalandpark.

Egy 120 állásos erdei drótkötélpálya, egy 10 méter magas mászófal, és egy íjászpálya várja az izgalomra vágyó és kihívást kereső vendégeket. A tó feletti átcsúszások, a 8 méter magasban lévő valódi erőpróbát jelentő akadályok a legbátrabbakat is próbára teszik. Az erdő fáinak lombkoronája alatt megbúvó 5 kötélpályából kettő a 3-6 év közti korosztályt, további három az iskolás gyermekeket szórakoztatja, ugyanúgy, mint a játszótér, vagy a tó körül kialakított erdei tanösvény.

A gasztronómia és bor szerelmesei számos étterem, vendéglő és borpince közül választhatnak. A hagyományos magyar ételek, a nemzetközi ételek, és a helyi specialitások széles kínálata várja az ínyenceket és a hagyományos ízek kedvelőit egyaránt.